İdrar Kaçırma Tedavisi

Hemeroid nedir?

Hemeroid nedir?
27 Temmuz 2018, 15:03

Hemeroid nedir?

Hemeroid nedir?

Hemeroid ve ya basur makatın etrafında oluşan kabarık, şişkin kan damarlarıdır. Çoğu zaman insanlar bu rahatsızlıklarının farkında bile değildirler.  Ama bazı hemeroidler acılı ve ya kaşıntılı olabilir.

Hemeroidden nasıl korunulur ya da nasıl tedavi edilir?

1.       Pelvik taban kaslarınızı güçlendirin

 Kegel egzersizleri yaparken makat etrafındaki kan dolaşımı artar, bu dolaşım bölgedeki damarları geliştirir ve kuvvetlendirir. Bu güçlenmede kişiyi hemeroid oluşumundan korur.

2.       Kabız olmayın!

Tipik Batı tarzı tuvaletler insanın klozete doğru oturmasını engeller. Bir ufak tabure pubirektal kasın doğru gevşemesini sağlayıp bağırsaklarınızın kolayca ve tamamen boşalmasını sağlayacaktır.

3.       Ağır kaldırmaktan kaçının

Ağır bir şeyler  kaldırdığınız, doğru ve ya yanlış şekilde olsa da, rektal bölgenize büyük gerginlik oluşturmuş oluyorsunuz.  Bu hemeroide neden olabilmek bir yana rektum sarkmasına bile neden olabilir ve bunu asla istemezsiniz!

4.       Çok Ikınmayın!

Tuvalete çıktığınızda kuvvetle ıkınmak rektum etrafındaki kan damarlarını zorlayıp basur hemeroid olmasına sebep olabilir. Bir tabure kullanmanız kuvvetli ıkınmaya ihtiyaç duymamanızı sağlar.

5.       Uzun süre oturmayın!

Uzun süre oturmak ve ya ayakta kalmak anüs etrafındaki kaslarda basınç artışına sebep olabilir. Uzun süre oturmazsanız, doğru postürle durmak size ilerde olabilecek risklere karşı korur. 

Yorum Ekle